ВОЄННІ КОНФЛІКТИ ЯК ЧИННИК ХВИЛІ МІГРАЦІЇ В СУЧАСНОМУ СВІТІ - Стеблянко, Аліна Володимирівна; Хозлу, Іван Костянтинович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено дослідженню воєнних конфліктів як чинника хвилі міграції в сучасному світі. Встановлено взаємозв’язок між воєнними конфліктами та міграцією у світовій спільноті. Виокремлено напрями ефективного управління міграційними потоками. Установлено, що міграційні потоки, спричинені війною, мають серйозні наслідки геополітичного, економічного, соціального та політичного характеру. Зауважено, що для ефективного управління міграційними потоками, спричиненими воєнними конфліктами, об’єктивно необхідним є комплексний підхід усіх держав. У цьому контексті важливим є забезпечення безпеки мігрантів з подальшим сприянням їх інтеграції в нове суспільство.