ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДРОЗДІЛІВ ПОЛІЦІЇ НА ВОДІ У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТРАНСПОРТНОЇ БЕЗПЕКИ: ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ - Пилипенко, Євгенія Олексіївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено дослідженню окремих аспектів діяльності підрозділів поліції на воді у сфері забезпечення транспортної безпеки шляхом попередження, припинення та реагування на адміністративні правопорушення, учинені судноводіями. Охарактеризовано повноваження поліції на воді відповідно до вимог Закону України «Про Національну поліцію», а також Кодексу України про адміністративні правопорушення. На основі аналізу законодавства, що регламентує діяльність підрозділів поліції на воді, надано пропозиції щодо усунення певних прогалин та недоліків у законодавстві, зокрема стосовно можливості оперативного реагування поліцейськими на адміністративні правопорушення, учинені на воді.