ОКРЕМІ ПРОЦЕСУАЛЬНІ АСПЕКТИ ПОЧАТКУ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ - Пилипенко, Дмитро Олексійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проведено аналіз особливостей початку кримінального провадження, визначених чинним кримінальним процесуальним законом України. Розглянуто позиції науковців, які досліджували зазначене питання, та ключові підходи процесуалістів до визначення базових нормативних аспектів початкового етапу кримінального провадження. Зосереджено увагу на актуальних питаннях процесуальної регламентації окремих положень початку кримінального провадження. Досліджено особливості процесуального акта, який регламентує початок кримінального провадження. Розглянуто часові межі початку досудового розслідування в кримінальному провадженні. Сформульовано авторську позицію щодо вказаних питань, а також пропозиції в частині оптимізації кримінального процесуального законодавства України.