ПРАВОВА ОСНОВА ВЗАЄМОДІЇ ОРГАНІВ І ПІДРОЗДІЛІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ З ОРГАНАМИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПУБЛІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І ПОРЯДКУ - Вітвіцький, Сергій Сергійович; Захарченко, Андрій Миколайович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проаналізовано стан законодавства, що містить положення з питань взаємодії органів і підрозділів Національної поліції з органами місцевого самоврядування у сфері забезпечення публічної безпеки і порядку. Обґрунтовано основні напрями вдосконалення правової основи взаємодії цих органів у зазначеній сфері. Зокрема, запропоновано доопрацювання законодавства з питань взаємодії цих органів щодо забезпечення публічної безпеки та порядку під час організації і проведення масових заходів, розроблення та виконання відповідних регіональних і місцевих програм, координації діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку, організації безпечного дорожнього руху та функціонування громадського транспорту.