ОКРЕМІ АСПЕКТИ ПРОВЕДЕННЯ СУДОВО-МЕДИЧНИХ ЕКСПЕРТИЗ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Груздь, Олександр Іванович; Литвиненко, Ольга Георгіївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено окремим питанням проведення судово-медичних експертиз під час здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень в умовах воєнного стану. Проаналізовано чинне законодавство України, наукові позиції та думки вчених і дослідників. Визначено важливим обґрунтування низки науково-практичних позицій щодо окремих особливостей проведення судово-медичних експертиз як трупа, так і живих осіб для встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень. Доведено пропозицію про залучення до проведення судово-медичних експертиз трупу та живих осіб під час правового режиму воєнного стану лікаря-патологоанатома, хірурга чи травматолога закладів охорони здоров’я.