РЕАЛІЗАЦІЯ УЧАСНИКАМИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ПРАВА НА ДОСТУП ДО МАТЕРІАЛІВ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ - Мудрецька, Ганна Володимирівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проаналізовано окремі питання реалізації учасниками кримінального провадження права на доступ до матеріалів досудового розслідування. Визначено, що право учасників кримінального провадження на доступ до матеріалів досудового розслідування є необхідною умовою забезпечення їх конституційних прав, свобод і законних інтересів у кримінальному провадженні. На підставі окреслених проблемних аспектів визначено, що процесуальний порядок надання доступу до матеріалів досудового розслідування містить низку проблем практичного характеру, вирішення яких сприятиме ефективному виконанню завдань кримінального провадження в цілому.