ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ВЗАЄМОДІЇ ОРГАНІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ З ОРГАНАМИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПУБЛІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І ПОРЯДКУ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ МАСОВИХ ЗАХОДІВ - Захарченко, Андрій Миколайович; Бобкова, Антоніна Григоріївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті представлено аналіз правової основи взаємодії органів Національної поліції з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення публічної безпеки і порядку під час проведення масових заходів. Виявлено проблемні аспекти стосовно правового регулювання таких відносин. З урахуванням Керівних принципів ОБСЄ зі свободи мирних зібрань та відповідного законодавства зарубіжних країн обґрунтовано пропозиції з удосконалення організаційно-правових засад взаємодії органів Національної поліції України з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення публічної безпеки і порядку під час проведення масових заходів.