ФОРМУВАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Горохова, Галина Іванівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проаналізовано роль формування психологічної готовності до певного виду діяльності як важливого чинника гармонійного становлення професійних якостей особистості в процесі професійної діяльності; розкрито важливість становлення і розвитку психологічної готовності до виконання нового типу діяльності. Відзначено, що актуальною проблемою на сьогодні є вивчення труднощів самореалізації особистості в професійній діяльності, з якими стикаються поліцейські на початкових етапах становлення професійної кар’єри. Встановлено, що освіта має забезпечити надання психологічної та педагогічної допомоги щодо визначення шляхів професійної кар’єри та процесу адаптації молодого працівника поліції до нових умов, що сприяє активності у професійному зростанні.