ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОФЕСІЙНО ВАЖЛИВИХ ЯКОСТЕЙ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ - Молчанова, Оксана Миколаївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті аналізується перелік професійно важливих якостей поліцейського. Звертається увага на особливості праці правоохоронця та вимоги до нього. Наводяться погляди науковців стосовно того, які властивості особистості є важливими для її успішного професійного розвитку. Окреслено розуміння професійно важливих якостей (індивідуальних, психологічних, професійних), що впливають на ефективність діяльності та її результативність. Акцентується увага на структурі професійно важливих якостей, яка складається з різних компонентів. Зроблена спроба теоретично окреслити загальну структуру професійно важливих якостей поліцейського й виділити її складники для успішного професійного розвитку.