КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВА ХАРАКТЕРИСТИКА ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Котова, Вікторія Валеріївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті визначено кримінально-правову характеристику торгівлі людьми в умовах воєнного стану. Встановлено всі ознаки складу злочину потрібні для кваліфікації торгівлі людьми. Проаналізовано форми діяння та способи об’єктивної сторони. Вирішено, що безпосереднім об’єктом торгівлі людьми є її свобода. Розглядаючи суб’єкт визначено, потенційних жертв торгівлі людьми. Досліджено суб’єктивну сторону торгівлі людьми. Проаналізовано судову практику та виявлено проблемні питання щодо призначення покарання та звільнення від відповідальності за торгівлю людьми. З урахуванням реалій воєнного стану внесені пропозиції щодо протидії торгівлі людьми.