ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ЯК ФАКТОР ОПТИМІЗАЦІЇ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Кубаєнко, Андрій Володимирович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті досліджуються інноваційні підходи до стратегічного управління як ключовий фактор оптимізації поліцейської діяльності в умовах сучасних викликів. Автор аналізує парадигму «розумного управління», когнітивне управління, адаптивну модель, кіберінтегративне та превентивне управління, що дозволяють оперативно реагувати на нові загрози і виклики. Інтеграція цих підходів підвищує оперативну готовність, ефективність управлінських рішень, оптимізує ресурси, покращує комунікацію між підрозділами та посилює проактивний підхід до нейтралізації загроз, що є критично важливим для підтримання публічної безпеки та стабільності в умовах воєнного стану.