ІНТЕГРАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЇ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ У ДІЯЛЬНІСТЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ: ПЕРСПЕКТИВИ ТА ВИКЛИКИ - Гудзь, Тетяна Іванівна; Синжерян, Андрій Андрійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено інтеграції штучного інтелекту у діяльність Національної поліції України. Розглянуто можливості використання штучного інтелекту поліцією для підвищення ефективності її діяльності, автоматизації процесів та моніторингу Інтернету з метою запобігання та розкриття правопорушень. Акцентовано на ризиках порушення приватності громадян України. Відзначено необхідність ухвалення нормативних актів для регулювання використання штучного інтелекту. Наведено приклади сучасних технологій, таких як розпізнавання обличчя і прогнозування злочинності.