НАЦІОНАЛЬНА ПОЛІЦІЯ УКРАЇНИ ЯК СУБ’ЄКТ СПЕЦІАЛЬНО-КРИМІНОЛОГІЧНОГО ЗАПОБІГАННЯ КРИМІНАЛЬНИМ ПРАВОПОРУШЕННЯМ СЕРЕД МОЛОДІ - Зарадюк, Зоряна Валентинівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проаналізовано діяльність Національної поліції України щодо протидії та профілактики кримінальних правопорушень серед молоді. Зазначено, що основними молодіжними угрупованнями є неформальні, спрямовані на протиправні дії, що носять переважно хуліганський характер, який із часом проявляється в насильницьких агресивних протиправних діях. Визначено основні напрямки роботи підрозділів НПУ щодо запобігання кримінальним правопорушенням, які вчиняються молодіжними групами з різним ступенем агресивної спрямованості, а також головні напрямки модернізації діяльності із запобігання кримінальним правопорушенням, що вчиняються молодіжними угрупованнями.