ДІАГНОСТИКА ВЧИНЕННЯ ВБИВСТВА ГРУПОЮ ОСІБ - Кубарєв, Іван Володимирович; Барган, Сергій Сергійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Стаття присвячена розгляду проблем, пов’язаних із діагностикою групового характеру вбивств. Наголошено, що участь групи осіб у вчиненні вбивства значно ускладнює процес розслідування через підвищену інформаційну невизначеність, складність механізму доказування й активну протидію слідству. Констатовано, що своєчасне висування та перевірка версій про участь групи осіб у вчиненні злочину сприятимуть ефективній організації розслідування. Розкрито роль моделювання особи злочинця, завдяки якому слідчий не лише відтворює механізм учинення злочину, але й визначає неможливість або малоймовірність належності ознак суб’єкта злочину, що відобразилися у слідах, одній особі.