ПРИМУСОВЕ ЛІКУВАННЯ ЯК ВИД АЛЬТЕРНАТИВНОГО СПОСОБУ ПРОТИДІЇ ТА БОРОТЬБИ З НЕЗАКОННИМ ОБІГОМ НАРКОТИЧНИХ ЗАСОБІВ, ПСИХОТРОПНИХ РЕЧОВИН, ЇХ АНАЛОГІВ І ПРЕКУРСОРІВ - Лисько, Тетяна Давидівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У науковій статті досліджено специфіку застосування примусового лікування до наркозалежних осіб, що вчинили кримінальні правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Вказано на ефективність поєднання кримінально-правових і медичних заходів впливу з метою запобігання вчинення нових кримінальних правопорушень цими особами та втрату ними суспільної небезпечності. Досліджено правову природу примусового лікування, вказано вади та переваги даного заходу кримінально-правового характеру.