ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ: МІЖНАРОДНИЙ ТА НАЦІОНАЛЬНИЙ ВИМІР - Драгоненко, Анна Олександрівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті досліджено міжнародні та національні нормативно-правові акти у сфері протидії торгівлі людьми та визначено, які з них справді є дієвим, а які потребують доопрацювання. Установлено, що потужними міжнародними організаціями вживаються заходи щодо протидії торгівлі людьми шляхом ухвалення нормативно-правових актів, які б змогли реально протидіяти цій проблемі, а також містили б положення щодо захисту та допомоги постраждалим від даного злочину особам. Таким документом, зокрема, є Конвенція Ради Європи «Про заходи щодо протидії торгівлі людьми» тощо. Важливим елементом протидії торгівлі людьми є створення міжнародних організацій, які мають на меті захист і допомогу постраждалим особам, а також усебічне сприяння викоріненню цієї проблеми в усьому світі.