ГУМАНІТАРНА ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗІ СПЕЦИФІЧНИМИ УМОВАМИ НАВЧАННЯ - Огарєнко, Тетяна Анатоліївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті проаналізовано значення гуманітарної підготовки майбутніх фахівців у закладах зі специфічними умовами навчання. Доведено, що гуманітарний складник відіграє вирішальну роль у формуванні соціальних, моральних й етичних цінностей представників правоохоронної системи. Визначено роль мовної підготовки у зв’язку зі значущістю комунікативних навичок та грамотного володіння мовою в професійній діяльності правників. З’ясовано значення мовної складової частини освіти правоохоронців для формування в здобувачів закладів зі специфічними умовами професійної етики мовлення.