ПРОПОЗИЦІЇ ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ РІШЕНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ ДО ІНСТИТУТІВ ОСОБЛИВОЇ ЧАСТИНИ КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ - Южека, Роман Сергійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Стаття присвячена аналізу можливостей та викликів імплементації рішень Європейського суду з прав людини до інститутів особливої частини Кримінального кодексу України. Досліджено взаємозв’язок між прецедентними рішеннями Суду та національним законодавством. Розглянуто важливі аспекти адаптації принципів ЄСПЛ у контексті кримінальної юстиції України. Висвітлено проблеми та переваги цього процесу для забезпечення прав людини на національному рівні. У статті надано детальний огляд важливих аспектів адаптації принципів Європейського суду з прав людини в контексті кримінальної юстиції України. Зокрема, розглянуто питання, пов’язані із збалансованістю між дотриманням принципів справедливого судочинства та ефективною боротьбою зі злочинністю.