ПРОБЛЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРАВ БЛИЗЬКИХ РОДИЧІВ ТА ЧЛЕНІВ СІМ’Ї ОСІБ, ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ ЗА ОСОБЛИВИХ ОБСТАВИН - Катеринчук, Катерина Володимирівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
В статті розглянуто деякі проблемні моменти, з якими стикаються близькі родичі та члени сім’ї осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, щодо їх гарантованих прав законодавством України, а саме: надання безоплатної правничої допомоги; повернення військовою частиною особистих, цінних речей та документів зниклих безвісти за особливих обставин. Здійснено науково-практичну характеристику окремих положень чинного законодавства в цій сфері та визначено проблемні аспекти їх реалізації.