ПРАВОВІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАСАДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ В УКРАЇНІ - Волобоєв, Артур Олегович; Зеленський, Сергій Миколайович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
Статтю присвячено комплексному аналізу правових і організаційних засад інформаційної безпеки України, установленню основних проблем їхнього розвитку й окресленню перспективних напрямів удосконалення. Зокрема, установлено структуру організаційних засад інформаційної безпеки, до яких належать: об’єктивність, науковість, системність, комплексність, безперервність, індивідуалізація відповідальності, синергія централізованого та децентралізованого управління. Акцентовано на важливості правового регулювання суспільних відносин у сфері інформаційної безпеки.