ВПЛИВ МІЖНАРОДНИХ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ НА СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК НАЦІОНАЛЬНОЇ КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВОЇ ПОЛІТИКИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Назимко, Єгор Сергійович; Семенишин, Микола Олександрович; Пономарьова, Тетяна Ігорівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті розглядаються та оцінюються межі впливу принципів та стандартів міжнародного та європейського права на становлення та розвиток національної кримінально-правової політики. Авторами оцінюється стан правотворчої діяльності за кримінально-правовим напрямом та виокремлюються незадовільні фактори та чинники, які негативним чином впливають на розвиток кримінально-правової політики. Визначаються основні напрями розвитку міжнародного та європейського кримінального права, межі яких вплинули на розвиток українського кримінального законодавства.