ВИКОРИСТАННЯ БЕЗПІЛОТНИХ ПОВІТРЯНИХ СУДЕН У ДІЯЛЬНОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ - Головков, Олександр Миколайович; Олексієнко, Сергій Васильович; Корольов, Андрій Валентинович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті досліджено організаційно-правові засади використання безпілотних повітряних суден у діяльності Національної поліції України. Розкрито основні напрями їх застосування, зокрема під час розслідувань, пошуку зниклих осіб, охорони правопорядку. Акцентовано на ефективності безпілотних повітряних суден, зроблено висновок, що інтеграція безпілотних повітряних суден у діяльність поліції відкриває значні можливості, але вимагає системного підходу до вирішення правових, технічних та кадрових викликів.