ОЗНАКИ ПРОДОВЖУВАНОГО КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВОПОРУШЕННЯ У ПРАКТИЦІ ВЕРХОВНОГО СУДУ - Сень, Ірина Зеновіївна; Федорович, Наталія Андріївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті проаналізовано позиції Верховного Суду щодо розуміння ознак продовжуваного кримінального правопорушення. Особливу увагу приділено поняттям «тотожні діяння» та «єдиний кримінально протиправний намір». Обґрунтовано, що під тотожними потрібно розуміти юридично тотожні діяння, запропоновано їх визначення. З’ясовано, що поняття «єдиний кримінально протиправний намір» є ширшим, аніж «єдиний умисел», та розкрито його зміст. Установлено, що ВС розширив законодавчий перелік ознак продовжуваного кримінального правопорушення. Проаналізовано такі ознаки, як віддаленість тотожних діянь одне від одного проміжком часу та їх спрямованість на один і той самий об’єкт кримінально-правової охорони.