ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ПОБУТОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАСУДЖЕНИХ ДО ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ В УКРАЇНІ - Брошко, Іван Михайлович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Стаття присвячена аналізу шляхів удосконалення матеріально-побутового забезпечення засуджених до позбавлення волі в Україні. Констатовано, що таке удосконалення є процесом, спрямованим на поліпшення законодавства та практики виконання покарання у виді позбавлення волі для забезпечення прав та потреб засуджених. Цей процес може включати розробку та впровадження нових норм та положень, що стосуються матеріально-побутового забезпечення засуджених, зміну підходів до практик, які існують у пострадянській системі виконання покарань. Запропоновано внесення змін до низки нормативно-правових актів, а саме розширення переліку продуктів харчування, які можуть передаватися у посилках та передачах, збільшення кількості електроприладів, якими можуть користуватися засуджені, передбачення норм витрат мийних та дезінфекційних засобів для прибирання приміщень, де утримуються засуджені.