ЕТАПИ ПІДГОТОВКИ ДО ПРОВЕДЕННЯ НСРД У ПРОЦЕСІ РОЗСЛІДУВАННЯ КОРИСЛИВИХ ЗЛОЧИНІВ, ВЧИНЕНИХ ВІЙСЬКОВИМИ СЛУЖБОВИМИ ОСОБАМИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ - Тарасенко, Олег Сергійович; Рудавін, Андрій Євгенович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті зазначено, що підготовка до проведення НСРД під час розслідування корисливих злочинів, вчинених військовими службовими особами під час воєнного стану, містить наступні етапи: визначення наявності умов для проведення НСРД; можливість визначення тяжкості корисливого військового злочину; можливість визначення приналежності носія оперативно значущої поведінки як до категорії військовослужбовців, так і до категорії військових службових осіб; можливість отримання доказів виключно шляхом проведення НСРД; наявність певної ситуації, що обумовлює проведення конкретної НСРД; можливість визнання фактів, здобутих в результаті проведення НСРД, як доказів у кримінальному провадженні; визначення особи чи іншого об’єкта НСРД; прийняття рішення про проведення НСРД певного виду; визначення суб’єкта проведення НСРД; наявність правових та технічних можливостей у іншого суб’єкта, якому слідчий може надати доручення на проведення НСРД; створення умов сприятливих для проведення НСРД.