ТЕХНІЧНІ ЗАСОБИ ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В АСПЕКТІ ПРОТИДІЇ КРИМІНАЛЬНИМ ПРАВОПОРУШЕННЯМ - Зеленський, Сергій Миколайович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті досліджено сутність, правову природу й основні напрями протидії кримінальним правопорушенням технічними засобами оперативно-розшукової діяльності. Проаналізовано чинне законодавство України, що регулює діяльність оперативних підрозділів, окреслено проблеми практики застосування технічних засобів оперативно-розшукової діяльності та запропоновано напрями її вдосконалення. Акцентовано увагу на важливості правового регулювання застосування технічних засобів у протидії кримінальним правопорушенням для гарантування безпеки особи, суспільства та держави.