ПРОЦЕСУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ІНІЦІЮВАННЯ ОБШУКУ ТА ОГЛЯДУ ЖИТЛА ЧИ ІНШОГО ВОЛОДІННЯ ОСОБИ - Коваленко, Артем Володимирович; Головков, Данило Сергійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті на основі дослідження нормативно-правової бази, думок науковців та судової практики 2022 року досліджено актуальні процесуальні проблеми ініціювання обшуку та огляду житла чи іншого володіння особи. Автори зазначають, що специфіка і складність ініціювання і проведення обшуку пов’язані з його примусовим характером і неминучим обмеженням прав особи під час його проведення. Проаналізовано типові помилки слідчих та прокурорів під час ініціювання проведення обшуку чи огляду житлового приміщення, легалізації таких слідчих (розшукових) дій після їх проведення без ухвали слідчого судді.