ПРОЦЕСУАЛЬНА ПРИРОДА ТА ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ СЛІДЧИМ ДОЗВОЛУ НА ПРИМУСОВЕ ВІДІБРАННЯ БІОЛОГІЧНИХ ЗРАЗКІВ В ОСОБИ У ХОДІ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ - Тирлич, Євгеній Володимирович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Стаття спрямована на усунення суперечностей у підходах до ідентифікації відібрання зразків у особи під час досудового розслідування як самостійної слідчої (розшукової) дії. Під час дослідження проаналізовано низку поглядів щодо такого визначення, сформульовано та обґрунтовано позицію автора. Крім цього, за результатами аналізу слідчої та судової практик у статті запропоновано практичний алгоритм звернення до слідчого судді органами досудового розслідування з клопотанням про дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків в особи для проведення порівняльного дослідження.