БАЗОВА ОСВІТА ПОЛІЦЕЙСЬКИХ У ГРЕЦІЇ: ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА - Короткова, Юлія Михайлівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено висвітленню особливостей забезпечення базової поліцейської освіти у сучасній Греції. З’ясовано, що така освіта надається в Академії поліції Греції на Факультеті підготовки офіцерів поліції з чотирирічним терміном навчання. Метою поліцейської освіти є надання здобувачам знань, формування умінь і навичок, виховання моральних якостей і правил поведінки, які дозволять їм забезпечувати безпеку, долати кризові ситуації, запобігати злочинам і захищати суспільство. Схарактеризовано систему відбору вступників, проаналізовано навчальний план підготовки офіцерів поліції, систему позанавчальних заходів, досліджено особливості забезпечення якості освіти й особливості відбору науково-педагогічного складу.