РОЛЬ ВИЩИХ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ОБОРОНОЗДАТНОСТІ ТА НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ: ПОРІВНЯЛЬНО-ПРАВОВИЙ АНАЛІЗ - Козьміна, Юлія Гуріївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Період випробувань та викликів 2022 року для України зумовив реалізацію нетипових для мирного життя повноважень органів державної влади, але одночасно сприяв прискоренню євроінтеграції як основного курсу політичного та економічного життя українського народу. Посилення ролі вступу України до ЄС у період збройного конфлікту зумовлює актуалізацію порівняльно-правових досліджень. Зроблено порівняльний аналіз ролі президента, парламенту в окремих країнах ЄС щодо забезпечення обороноздатності та національної безпеки. На основі порівняльно-правового аналізу акцентовано увагу на перспективах удосконалення вітчизняного законодавства у відповідній сфері у контексті імплементації європейських стандартів.