АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИЙ СТАТУС ПІДРОЗДІЛІВ ПОЛІЦІЇ НА ВОДІ - Хозлу, Іван Костянтинович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Стаття присвячена здійсненню теоретико-правового аналізу поняття адміністративно-правового статусу в адміністративно-правовій доктрині та виробленню авторського підходу щодо визначення поняття «адміністративно-правовий статус підрозділів поліції на воді». Автором наголошується, що адміністративно-правовий статус підрозділів поліції на воді є похідним від родового поняття «адміністративно-правовий статус» та загального поняття «правовий статус» як юридичних категорій. Зроблено висновок про те, що зміст поняття «адміністративно-правовий статус органу (підрозділу)» характеризує ряд особливостей, з урахуванням яких надано авторське визначення поняття «адміністративно-правовий статус підрозділів поліції на воді».