ПРИСТРОЇ ДЛЯ ПРИМУСОВОГО ВІДКРИТТЯ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ТА ПРАВОВІ ПІДСТАВИ ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ - Червінчук, Андрій Васильович; Атаманенко, Юлія Юріївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті досліджено телескопічний кийок, викидний ніж із вбудованим склобоєм, тактичну ручку – куботан, аварійний молот та нещодавно запатентований промисловий зразок «Пристрій збірний для примусового відкриття транспортного засобу “Wincrusher”», які за своєю функціональністю передбачають можливість руйнування бокового скла автомобіля. Детально розглянуто та проаналізовано їх комплектацію, технічні можливості та аспекти технологічного процесу. З ряду пристроїв виокремлено збірний пристрій «Wincrusher» та запропоновано шляхи вдосконалення нормативно-правової бази для його застосування.