ПРАВО НА ТАЄМНИЦЮ КОРЕСПОНДЕНЦІЇ В УКРАЇНІ: ПОЛІТИКО-ПРАВОВИЙ ДИСКУРС - Білічак, Олена Анатоліївна; Павленко, Микола Володимирович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проаналізовано основні етапи становлення та розвитку національного законодавства, яким регламентується діяльність уповноважених державою суб’єктів із втручання в приватне спілкування. Установлено, що українське законодавство не передбачає достатніх гарантій для незаконного втручання в приватне життя людини під час ведення оперативно-розшукової та контррозвідувальної діяльності. Обґрунтовано, що ефективним засобом запобігання потенційним зловживанням може стати парламентський контроль, установлений над цією сферою діяльності держави.