КОРУПЦІЙНА СКЛАДОВА В ДІЯЛЬНОСТІ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ: РОЛЬОВИЙ СЕГМЕНТ ТА ПОНЯТІЙНИЙ АСПЕКТ - Кадала, Віталій Віталійович; Гузенко, Олена Павлівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено питанням корупційної складової в діяльності залізничного транспорту, розкрито зміст проблем його розвитку з урахуванням корупційних подій. Звернуто увагу на різні наукові позиції щодо тлумачення терміна «корупція» та аналіз нормативно-законодавчих актів, спрямованих на подолання цього явища. Запропоновано авторське бачення сутнісної характеристики понять «корупція у сфері залізничного транспорту» та «корупційна подія на залізниці». Обґрунтовано переваги їхньої адаптації в роботі вищого менеджменту вітчизняної залізниці. Запропоновано низку заходів антикорупційного змісту для покращення роботи вітчизняної залізниці в майбутньому.