ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ЩОДО ВІДМЕЖУВАННЯ ПОНЯТЬ «ЗАСТОСУВАННЯ», «АКТИВНЕ ЗАСТОСУВАННЯ» ТА «ВИКОРИСТАННЯ» ВОГНЕПАЛЬНОЇ ЗБРОЇ В ЗАКОНІ ПРО НАЦІОНАЛЬНУ ПОЛІЦІЮ - Плахотний, Артем Павлович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті зосереджено увагу на порівнянні та відмежуванні термінів «застосування», «активне застосування» та «використання» вогнепальної зброї. Розглянуто окремі аспекти використання вогнепальної зброї представниками Національної поліції України під час виконання своїх службових обов'язків. Проаналізовано чинні нормативно-правові акти, які розмежовують терміни щодо застосування, активного застосування та використання вогнепальної зброї, охарактеризовано основні наукові думки щодо окресленої проблематики. Автором визначено основні відмінності між поняттями «застосування вогнепальної зброї», «активне застосування вогнепальної зброї» та «використання вогнепальної зброї».