ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ РОЗВИТКУ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ - Колєснік, Тетяна Володимирівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено ключовим питанням щодо вдосконалення розвитку кадрового потенціалу та управління персоналом у Національній поліції України. У статті проаналізовано норми національного та міжнародного законодавства з окресленої проблематики. Досліджено вітчизняний і зарубіжний досвід кадрового менеджменту в поліції як важливий чинник досягнення неухильного дотримання поліцейськими прав людини, реалізації сервісної функції поліції, формування нової мотивації професійної діяльності поліцейських. На основі отриманих результатів аналізу було визначено відповідні заходи, спрямовані на вдосконалення кадрової політики Національної поліції України.