ФОРМУВАННЯ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ КУЛЬТУРИ ДІЛОВОГО СПІЛКУВАННЯ МАЙБУТНІХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ - Короткова, Юлія Михайлівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено дослідженню проблеми формування та вдосконалення культури ділового спілкування майбутніх поліцейських. Запропоновано визначення понять «ділове спілкування», «культура ділового спілкування», «культура ділового спілкування поліцейського». Подано характеристику інтерактивних форм і методів формування та вдосконалення культури ділового спілкування майбутніх правоохоронців під час їхньої базової підготовки в закладі вищої освіти. З- поміж продуктивних форм удосконалення культури ділового спілкування фахівців правоохоронної галузі названо заняття-диспути, заняття-дослідження, заняття-дискусії, бінарні заняття. Серед методів удосконалення культури ділового спілкування поліцейських важливе місце посідають рольові й ділові ігри, театральні методики, техніка драми, метод проєктів. Наведено приклади практичного застосування названих вище форм і методів в освітньому процесі.