ВИКОРИСТАННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ КРИМІНАЛЬНОГО АНАЛІЗУ У ПРОТИДІЇ ОРГАНІЗОВАНІЙ ЕКОЛОГІЧНІЙ ЗЛОЧИННОСТІ - Марко, Сергій Іванович; Богатирчук, Олександр Миколайович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Наукова стаття присвячена дослідженню теоретико-прикладних проблем використання можливостей кримінального аналізу в діяльності з протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля, учиненим організованими злочинними групами. Проведено аналіз сучасної практики розкриття організованої екологічної злочинності. Виокремлено основні риси та види кримінального аналізу. З’ясовано особливості використання кримінального аналізу на території України, визначено перспективи його активного впровадження на національному рівні з метою підвищення протидії організованій злочинній діяльності у сфері захисту довкілля.