ЕЛЕКТРОННІ РЕЄСТРИ СУДОВИХ ЕКСПЕРТІВ: СВІТОВА ПРАКТИКА - Негребецький, Владислав Валерійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Доступ до ефективного правосуддя має вирішальне значення для громадян та підприємств. Європейський досвід щодо електронного судочинства, інтеграції електронних баз даних та реєстрів є напрямком вдосконалення системи органів юстиції. У роботі розглянуто Державний реєстр атестованих судових експертів і Реєстр методик проведення судових експертиз. Наведено приклади електронних реєстрів, пов’язаних із судово-експертною діяльністю, в інших країнах, а також приклади інтеграції національних реєстрів із питань судової експертизи в міжнародні бази даних.