ДОКУМЕНТИ – ДЖЕРЕЛА ДОКАЗІВ ЯК ОБ’ЄКТИ ВИТРЕБУВАННЯ ТА ОТРИМАННЯ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ - Крушеницький, Андрій Васильович; Удод, Андрій Миколайович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті висвітлені проблемні питання, пов’язані із механізмом збирання документів – джерел доказів шляхом використання такого способу збирання доказів, як витребування та отримання у порядку ст. 93 КПК України. Розглянуті питання щодо: поняття, сутності, форми та ознак документа як джерела доказів; умов, за яких документ може бути використаний як джерело доказу; класифікації документів за характером інформації (закріпленої в документах), які можуть стати об’єктом витребування у порядку ст. 93 КПК України; сутності електронного документа та його використання у кримінальному провадженні як доказу; процесуального порядку витребування та залучення документів-джерел доказів до матеріалів кримінального провадження.