ОРГАНІЗАЦІЙНО-СТРУКТУРНЕ ПОЛОЖЕННЯ ПІДРОЗДІЛІВ ПОЛІЦІЇ НА ВОДІ У СИСТЕМІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ - Хозлу, Іван Костянтинович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проаналізовано норми адміністративного права, які визначають організаційно-структурне положення підрозділів поліції на воді. Сформовано пропозиції щодо вдосконалення організаційно-структурного положення підрозділів поліції на воді в системі органів та підрозділів Національної поліції України. Розкрито зміст організаційного (зовнішнього) положення підрозділів поліції на воді в якості набору функціональних елементів, зумовлених завданнями, функціями та компетенції цих підрозділів та спрямованих на визначення місця водної поліції в ієрархії органів та підрозділів Національної поліції України. Обґрунтовано доцільність включення підрозділів поліції на воді до складу природоохоронної (екологічної) поліції, необхідність утворення якої висловлюється численними фахівцями в галузі адміністративного права. Сформовано функціональні елементи, які обумовлюють доцільність цієї пропозиції.