ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ: ТРЕНІНГОВА МОДЕЛЬ ВПРОВАДЖЕННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ ЯК ЦІННІСНОЇ ОСНОВИ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Нарожна, Олена Володимирівна; Козинська, Діана Олександрівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті розглянуто питання формування толерантності як аксіологічної основи професійної культури поліцейського через впровадження спеціалізованих тренінгових програм. Досліджено ключові аспекти розвитку толерантного ставлення до громадян у курсантів закладів вищої освіти системи МВС та діючих працівників поліції. Окреслено найефективніші методики та підходи до формування ціннісних орієнтацій толерантності у професійній діяльності поліцейських. Визначено основні компоненти тренінгової програми, спрямованої на розвиток толерантності як професійної компетенції. Наголошено на необхідності створення комплексної системи тренінгів для забезпечення сталого розвитку толерантності в професійній культурі поліцейських. Запропоновано рекомендації щодо інтеграції тренінгових методик у систему професійної підготовки та підвищення кваліфікації працівників Національної поліції України. Підкреслено важливість толерантності як ключового фактора у побудові довіри між поліцією та громадою, а також її роль у підвищенні ефективності правоохоронної діяльності в сучасному демократичному суспільстві.