БЕЗПЕЧНА БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ НАЦІОНАЛЬНИХ ДОРІГ - Горбач-Кудря, Іванна Анатоліївна; Буц, Кіра Денисівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проаналізовано нормативно-праве регулювання механізму отримання права керування транспортним засобом особами з інвалідністю. З’ясовано, що запровадження інклюзивного навчання потребує розробки спеціальної програми, шкали оцінювання функціональних можливостей придатності до безпечного керування та спрощення процедури отримання дозволу на переобладнання транспортного засобу. Встановлено, що побудова ефективної системи отримання особою з інвалідністю посвідчення водія потребує комплексного вирішення із перерозподілом повноважень МВС, МОЗ, Мінінфраструктури, Мінекономіки.