ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ПОТЕРПІЛОГО У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ - Пилипенко, Дмитро Олексійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено визначенню процесуальних особливостей забезпечення прав та інтересів потерпілого у кримінальному провадженні. У статті зосереджено увагу на нормативному визначенню участі потерпілого в доказовій діяльності під час стадії досудового розслідування у кримінальному провадженні. Наголошено на важливості розширення процесуальних важелів впливу потерпілого на доказовий процес стадії досудового розслідування та надання можливості потерпілому отримати правову допомогу захисника державним коштом. Зазначені пропозиції позитивним чином впливатимуть на характер і результат обвинувальної діяльності потерпілого у кримінальному провадженні.