СУДОВО-ЕКСПЕРТНА ДІЯЛЬНІСТЬ У СВІТІ: ІНСТИТУЦІЙНІ ОСОБЛИВОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ УКРАЇНИ - Бондаренко-Берегович, Валерія Валентинівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
Судово-експертна діяльність відіграє ключову роль у кримінальному судочинстві, забезпечуючи достовірність доказової бази та сприяючи ухваленню обґрунтованих судових рішень. У статті досліджено особливості організації судово-експертної діяльності в Україні та світі, визначено основні проблеми правового регулювання та кадрового забезпечення, а також запропоновано шляхи вдосконалення національної системи судової експертизи. Проаналізовано можливості імплементації міжнародних стандартів, зокрема ISO/IEC 17025, а також створення незалежного органу судово-експертної акредитації. Окреслено перспективи розвитку судово-експертної діяльності в Україні з урахуванням світового досвіду, що включає розширення міжнародного співробітництва та вдосконалення законодавчого регулювання.