КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ІНФОРМАЦІЙНО-ІДЕОЛОГІЧНИЙ КОЛАБОРАЦІОНІЗМ: ПРОБЛЕМИ ПРАКТИКИ, ПЕРСПЕКТИВИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА - Мовчан, Роман Олександрович; Душевська, Олена Вікторівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті здійснено критичне осмислення актуальної практики притягнення до кримінальної відповідальності за інформаційно-ідеологічний колабораціонізм (ч. 1, ч. 3, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), унаслідок чого виявлено основні наявні проблеми в розглядуваній сфері, а також розроблено науково обґрунтовані рекомендації, спрямовані на їх усунення, як щодо вдосконалення відповідних положень чинного кримінального законодавства, так і реалізації останніх у практичній діяльності судових та правоохоронних органів.