АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ У ГАЛУЗІ ФІНАНСІВ - Рекуненко, Тетяна Олександрівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті авторкою розглядається поняття та наводиться класифікація адміністративних правопорушень у галузі фінансів. Відзначено, що такі правопорушення є протиправним, винним діянням (дією або бездіяльністю), що посягає на суспільні відносини, які виникають між державою, фізичними та юридичними особами у процесі здійснення ними фінансово-економічної, фінансово-кредитної та іншої, пов’язаною із фінансами, діяльністю, за вчинення якого передбачено настання адміністративної відповідальності. Автор пояснює необхідність виокремлення в окрему главу Особливої частини Кодексу України про адміністративні правопорушення всіх адміністративно-правових норм, що передбачають відповідальність у галузі фінансів, з одночасним формуванням їх підвидової структури.