ПРОБЛЕМА НАСИЛЬСТВА ЩОДО ДІТЕЙ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: АНАЛІЗ ФОРМ І СТРАТЕГІЙ ПРОТИДІЇ - Корогод, Світлана Володимирівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті досліджено феномен насильства щодо дітей в освітньому середовищі. Розглянуто поняття насильства в закладах освіти, а також визначено основний зміст поняття «булінг».Наведено статистичні дані стану булінгу в Україні. Здійснено порівняльний аналіз поняття «насильство в закладах освіти» та інших понять, що є близькими за своєю суттю. Проведено аналіз правових, соціальних і психологічних аспектів проблеми, а також запропоновано шляхи її попередження. Роботу побудовано на даних досліджень, законодавчих актах та експертних оцінках.