ОКРЕМІ ПИТАННЯ УЧАСТІ ОФІЦЕРІВ ЮВЕНАЛЬНОЇ ПРЕВЕНЦІЇ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ - Городецька, Марина Сергіївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У кримінальному провадженні щодо неповнолітніх передбачено додаткових учасників – офіцерів ювенальної превенції. У статті досліджено окремі особливості реалізації повноважень офіцерами ювенальної превенції відповідно до статей 496 та 500 Кримінального процесуального кодексу України. Досліджено окремі аспекти функціонального призначення участі офіцерів ювенальної превенції, яке полягає в забезпеченні аргументації сторін кримінального провадження. Проаналізовано визначення предмета відання офіцерів ювенальної превенції. Установлено, що предмет відання визначається за суб’єктним критерієм. Реалізація повноважень офіцерів ювенальної превенції пов’язана із забезпеченням реалізації примусових заходів виховного характеру щодо неповнолітніх, які вчинили кримінальне правопорушення.