ОСОБЛИВОСТІ ГЕНДЕРНИХ СТЕРЕОТИПІВ У СЕРЕДОВИЩІ ЗДОБУВАЧІВ І ЗДОБУВАЧОК ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗВО ЗІ СПЕЦИФІЧНИМИ УМОВАМИ НАВЧАННЯ - Кононенко, Тетяна Володимирівна; Сусликов, В’ячеслав Євгенійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено гендерним стереотипам здобувачів і здобувачок вищої освіти ЗВО зі специфічними умовами навчання. Проаналізовано результати соціологічного опитування курсантів і курсанток Донецького державного університету внутрішніх справ на основі модифікованої анкети Promundo та ICRW і методики дослідження Міністерства соціальної політики України за підтримки UNFPA. Констатовано, що на сьогодні саме боротьба з гендерними стереотипами є актуальною в контексті гендерної рівності. Стверджено, що в суспільстві й донині панує традиційне, здебільшого сексистське сприйняття маскулінного та фемінного. Акцентовано ряд проблем у контексті гендерної рівності.